Homepage

Rode biet

Je ziet overal op de markt weer verse bietjes liggen. Ze zijn niet alleen prachtig vanwege mijn favoriete kleur rood (veroorzaakt door de natuurlijke kleurstof betanine oftewel ‘bietenrood’), maar ook nog eens heel lekker. Zelf koken duurt weliswaar een tijdje, maar het is wel doodsimpel: bieten wassen, loof er een beetje afsnijden en met schil en al in een pan met water en afhankelijk van de grootte en de versheid 1 à 2 uur rustig koken tot ze zacht zijn. Vooral niet vooraf schillen, doormidden snijden of tijdens het koken steeds inprikken, dan gaan ze ‘bloeden’. Als je ze vervolgens even laat schrikken onder de koude kraan, pel je het schilletje er zo af. Pas wel op voor rode handen…

Het seizoen voor zomerbieten loopt van mei tot en met oktober. Rode biet kun je heel goed bewaren in de koelkast: gekookte ongeveer een week, ongekookte een maand.

Recept voor bietjessoep

↑ Naar boven ↑

copyright en disclaimer - cookies - adverteren - links

Ontvang de nieuwsbrief!