Gerelateerde artikelen

  • Jarige ketchup Jarige ketchup
  • Aardbeienplant Aardbeienplant
  • Lavendelmadeleines Lavendelmadeleines
  • Lavendelsuiker Lavendelsuiker
  • Brioche bakken Brioche bakken
  • Een lam uitbenen Een lam uitbenen

Pinterest

  • Pitabroodjes, gewoon
  • Falafel niet à la de
  • Niet omdat het moet
  • Zo'n Chinois uit de
  • Jeugdsentiment uit d
  • Kip-kerrie met bloem

Meest bekeken

  • Röstirondjes met spek en ui Röstirondjes met spek en ui
  • Kookboek: Mag ik nog een hapje? Kookboek: Mag ik nog een hapje?
  • Sambal goreng asperges Sambal goreng asperges
  • Aspergesoep van schillenwater Aspergesoep van schillenwater
  • Sjef! mayo voor het goeie doel Sjef! mayo voor het goeie doel
  • Klassieke asperges met hollandaise Klassieke asperges met hollandaise

Oestersaus

Een veelgebruikt ingrediënt in de Chinese keuken is oestersaus: een dikke, stroperige, donkerbruine saus die gemaakt wordt van gefermenteerde oesters, sojasaus en bruine suiker. Belangrijk is om op de ingrediëntenlijst te kijken of er veel oesters in zitten. Daarbij geldt 3% als weinig, en 9% als veel. De oesters proef je overigens niet als zodanig terug, de saus is vol van smaak, vrij zout, maar niet ‘vissig’. Gebruik ‘m in kleine hoeveelheden of aangelengd met wat water, kookvocht of een beetje olie om vis-, vlees- en groentegerechten op smaak te brengen.