Gerelateerde artikelen

  • Jarige ketchup Jarige ketchup
  • Aardbeienplant Aardbeienplant
  • Lavendelmadeleines Lavendelmadeleines
  • Lavendelsuiker Lavendelsuiker
  • Brioche bakken Brioche bakken
  • Een lam uitbenen Een lam uitbenen

Pinterest

  • Mug cake (of Cake in
  • Goulash, daar heb je
  • Speculaasbrokken, ex
  • Lachwekkend niksig z
  • Fortune cookies (gel
  • Mosselkruiden, ach j

Meest bekeken

  • Familierecept: Ragout Familierecept: Ragout
  • Recept van de dag: gehakt met bloemkool Recept van de dag: gehakt met bloemkool
  • Kookboek Familierecepten Kookboek Familierecepten
  • Recept Mug cake – maar dan heel anders Recept Mug cake – maar dan heel anders
  • Food design: ons eten van morgen Food design: ons eten van morgen
  • Kaiserschmarrn Kaiserschmarrn

Oestersaus

Een veelgebruikt ingrediënt in de Chinese keuken is oestersaus: een dikke, stroperige, donkerbruine saus die gemaakt wordt van gefermenteerde oesters, sojasaus en bruine suiker. Belangrijk is om op de ingrediëntenlijst te kijken of er veel oesters in zitten. Daarbij geldt 3% als weinig, en 9% als veel. De oesters proef je overigens niet als zodanig terug, de saus is vol van smaak, vrij zout, maar niet ‘vissig’. Gebruik ‘m in kleine hoeveelheden of aangelengd met wat water, kookvocht of een beetje olie om vis-, vlees- en groentegerechten op smaak te brengen.