Oestersaus

Een veelgebruikt ingrediënt in de Chinese keuken is oestersaus: een dikke, stroperige, donkerbruine saus die gemaakt wordt van gefermenteerde oesters, sojasaus en bruine suiker. Belangrijk is om op de ingrediëntenlijst te kijken of er veel oesters in zitten. Daarbij geldt 3% als weinig, en 9% als veel. De oesters proef je overigens niet als zodanig terug, de saus is vol van smaak, vrij zout, maar niet ‘vissig’. Gebruik ‘m in kleine hoeveelheden of aangelengd met wat water, kookvocht of een beetje olie om vis-, vlees- en groentegerechten op smaak te brengen.

Ontvang de nieuwsbrief!
Like onze Koken.blogo.nl pagina op facebook:
Reageer via Facebook Reageer

Een reactie op “Oestersaus

  1. Mensen met een mossel en oester alergie kunnen dus GEEN oestersaus eten?
    Vr.Gr. Nonni

Laat een reactie achter

*