Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

 • Sugarsnaps anders-dan-anders Sugarsnaps anders-dan-anders
 • Restaurant In ‘t Vierde Baarsje Restaurant In ‘t Vierde Baarsje
 • Flower sprouts, wat doe je ermee? Flower sprouts, wat doe je ermee?
 • Marokkaanse dorade Marokkaanse dorade
 • Maximiliaan en De Blauwe Parade Maximiliaan en De Blauwe Parade
 • Kliekipedia en 7x kliekjesrecept Kliekipedia en 7x kliekjesrecept

Pinterest

 • Koekjes met chocola
 • Soep van gele paprik
 • Mijn favoriete Frans
 • Zelfgemaakte bramenj
 • Joehoe, ik ben in de
 • Groentesmeersel voor

Meest bekeken

 • Digitale verhuizing Digitale verhuizing
 • Gelepaprikasoep met tijm Gelepaprikasoep met tijm
 • Perenkoekjes met chocola Perenkoekjes met chocola
 • Kinderkookboek Lekker uitpakken! Kinderkookboek Lekker uitpakken!

De Krat abonnement

Eerlijk is eerlijk. Ik had toch nog altijd een beetje een geitenwollensokkenidee bij een groenteabonnement. Zo’n tas met daarin altijd onooglijke knollen, week in week uit, waarvan je geen flauw idee had wat je er mee zou moeten, als je dat al zou willen. Maar dat is allemaal niet het geval bij De Krat. Vorige week kreeg ik er eentje (inderdaad, een krat) thuisbezorgd om te proberen, en ik voelde me als een jarig kind in een snoepwinkel.

Van kaas tot eieren
Om te beginnen zitten er niet alleen groenten in, maar ook andere lekkernijen, zoals heerlijke rauwmelkse boerenkaas van de Lindenhoff, afbakbreekbrood van de legendarische Rotterdamse Menno (waar je als gewone consument in Amsterdam normaalgesproken alleen maar van kan dromen) en een bakje rabarber-abrikozenjam (meer moes) dat ik acuut heb leeggelepeld. Oja, en ook nog Freiland-eieren, waar ik nog nooit van gehoord had, maar lekker waren ze zeker.

Raapsteeltjes van palmkool
En dan de groenten. Niks geen treurnis, maar wilde spinazie, en paarsrood bietenblad en raapsteel van palmkool, die heel anders smaakt dan de gewone raapsteeltjes die ik gewend ben. Oké, ook een koolraap en een groene kool, maar daar tegenover staat weer de choi sam (zo’n paksoi-achtige groente die je alleen bij de hardcore Chinese winkel tegenkomt) en poezelige plantjes rozemarijn en citroentijm. Die wel eerst even mogen aangroeien buiten op het balkon, want met één recept zouden ze meteen kaalgeplukt zijn, en dat is nou ook weer zonde.

Recepten printen
Alles is uit het seizoen en komt uit de buurt, gewoon rechtstreeks van de maker, die ook met naam en toenaam wordt toegelicht. En je krijgt er bovendien recepten bij, althans, die moet je zelf downloaden en uitprinten van de website (12 dunbedrukte blaadjes! Daar zie ik nog wel een verbeterpuntje qua duurzaamheid…). Elke week anders, elke week verrassend en elke week thuisbezorgd, naar keuze op vrijdagochtend, vrijdagmiddag of zaterdagochtend. Minpuntje: De Krat bezorgt voorlopig alleen in Amsterdam en in Haarlem, maar in de loop van dit jaar zal als het goed is het bezorggebied worden uitgebreid.

Prijs:
Een abonnement gaat per vier kratten, naar keuze elke week of elke twee weken thuisbezorgd. Ze hebben verschillende formaten: € 25,00 (1 persoon), € 32,50 ( 2 personen) of € 44,50 (4 personen) per krat.

Meer info via de website van De Krat.