Gerelateerde artikelen

  • Koningsdagkoeken Koningsdagkoeken
  • Recept Pitabroodjes Recept Pitabroodjes
  • Falafel uit de oven Falafel uit de oven
  • American pancakes met eigen wei American pancakes met eigen wei
  • Recept zelfgemaakte boter Recept zelfgemaakte boter
  • Recept Bloem van brioche Recept Bloem van brioche

Pinterest

  • Pitabroodjes, gewoon
  • Falafel niet à la de
  • Niet omdat het moet
  • Zo'n Chinois uit de
  • Jeugdsentiment uit d
  • Kip-kerrie met bloem

Meest bekeken

  • Recept Bloem van brioche Recept Bloem van brioche
  • Recept zelfgemaakte boter Recept zelfgemaakte boter
  • Falafel uit de oven Falafel uit de oven
  • American pancakes met eigen wei American pancakes met eigen wei
  • Moederdagkookboekkadotip Moederdagkookboekkadotip
  • Recept Pitabroodjes Recept Pitabroodjes

Recept kattetongen

Alle recepten in het boek Basic patisserie (waar ik gisteren over schreef) zien er fabeltastisch uit, maar je moet soms wel eerst 3 verschillende basisrecepten maken voordat je zo’n beeldschoon frambozentaartje met bretoens zanddeeg, gevuld met amandelcrème en banketbakkersroom, gedecoreerd met chocoladepuntjes op je bord hebt. En het zijn ook vrij veel letters, waarvan ik geen zin had om die allemaal over te typen. Derhalve vandaag een ultrakort en simpel gerecht van koekjes waar ik zelf dol op ben, en die ik tot mijn vreugde ook in dit boek tegenkwam: kattetongen.

Nodig:
125 g zachte boter
125 g suiker
vanille*
snufje zout
2 eieren
150 g gezeefde bloem.

En met deze stap-voor-stapfoto’s komen jullie er zelf wel uit hè?

Ach, vooruit, toch maar even de tekst:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop de boter luchtig met suiker, vanille en zout. Roer de eieren er geleidelijk door. Spatel de gezeefde bloem kort door het beslag. Spuit het beslag in staafje van ongeveer 6 cm op bakplaten belegd met een bakmatje met antiaanbaklaag. Bak gaar in 8 à 10 minuten.

*) Aan de foto te zien worden er druppels vanille-extract gebruikt. Als je dat niet hebt, neem dan vanillesuiker (een zakje, of zelfgemaakt door een vanillestokje een tijdje te laten logeren in een pot suiker)

Dit recept komt zoals gezegd uit het boek Basic patisserie, lees hier mijn recensie.