Gerelateerde artikelen

  • Paris-Brest Paris-Brest
  • Tour de France 1 : Sardientjespuree Tour de France 1 : Sardientjespuree
  • Pakjestest 1: Italiaanse spaghetti carbonara Pakjestest 1: Italiaanse spaghetti carbonara
  • Feestelijke frambozenpudding Feestelijke frambozenpudding
  • Recept Filet hollandais (paprikaspread voor op brood) Recept Filet hollandais (paprikaspread voor op brood)
  • Recept perenijsjes Recept perenijsjes

Pinterest

  • Joehoe, ik ben in de
  • Groentesmeersel voor
  • Je móet ze een keer
  • Zelf verse pasta mak
  • Snelle lasagne maak
  • Röstirondjes, niet u

Meest bekeken

  • Boek: Eet als een expert Boek: Eet als een expert
  • Nederland “echt een kookland” volgens HelloFresh Nederland “echt een kookland” volgens HelloFresh
  • Gezonde suiker bestaat niet Gezonde suiker bestaat niet
  • 13 culisouvenirs uit Frankrijk 13 culisouvenirs uit Frankrijk
  • Recept perenijsjes Recept perenijsjes
  • Recept Filet hollandais (paprikaspread voor op brood) Recept Filet hollandais (paprikaspread voor op brood)

Recept kattetongen

Alle recepten in het boek Basic patisserie (waar ik gisteren over schreef) zien er fabeltastisch uit, maar je moet soms wel eerst 3 verschillende basisrecepten maken voordat je zo’n beeldschoon frambozentaartje met bretoens zanddeeg, gevuld met amandelcrème en banketbakkersroom, gedecoreerd met chocoladepuntjes op je bord hebt. En het zijn ook vrij veel letters, waarvan ik geen zin had om die allemaal over te typen. Derhalve vandaag een ultrakort en simpel gerecht van koekjes waar ik zelf dol op ben, en die ik tot mijn vreugde ook in dit boek tegenkwam: kattetongen.

Nodig:
125 g zachte boter
125 g suiker
vanille*
snufje zout
2 eieren
150 g gezeefde bloem.

En met deze stap-voor-stapfoto’s komen jullie er zelf wel uit hè?

Ach, vooruit, toch maar even de tekst:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop de boter luchtig met suiker, vanille en zout. Roer de eieren er geleidelijk door. Spatel de gezeefde bloem kort door het beslag. Spuit het beslag in staafje van ongeveer 6 cm op bakplaten belegd met een bakmatje met antiaanbaklaag. Bak gaar in 8 à 10 minuten.

*) Aan de foto te zien worden er druppels vanille-extract gebruikt. Als je dat niet hebt, neem dan vanillesuiker (een zakje, of zelfgemaakt door een vanillestokje een tijdje te laten logeren in een pot suiker)

Dit recept komt zoals gezegd uit het boek Basic patisserie, lees hier mijn recensie.