Homepage
Categorieën

Gerelateerde artikelen

  • Perenkoekjes met chocola Perenkoekjes met chocola
  • Tartiflette (Aardappelovenschotel met Reblochon) Tartiflette (Aardappelovenschotel met Reblochon)
  • Quenelles de poisson (visrolletjes in tomatensaus) Quenelles de poisson (visrolletjes in tomatensaus)
  • Tian provençal (Provençaalse groenteschotel) Tian provençal (Provençaalse groenteschotel)
  • Kip met pruneaux d’Agen Kip met pruneaux d’Agen
  • Paris-Brest Paris-Brest

Pinterest

  • Koekjes met chocola
  • Soep van gele paprik
  • Mijn favoriete Frans
  • Zelfgemaakte bramenj
  • Joehoe, ik ben in de
  • Groentesmeersel voor

Meest bekeken

  • Green happiness of lulkoek? Green happiness of lulkoek?
  • Wijn vervangen in recepten Wijn vervangen in recepten
  • Boulets liégois Boulets liégois
  • Zout in soorten en maten Zout in soorten en maten
  • Bramenjam met rozemarijn Bramenjam met rozemarijn
  • Top 6 brasserieën in Parijs Top 6 brasserieën in Parijs

Recept kattetongen

Alle recepten in het boek Basic patisserie (waar ik gisteren over schreef) zien er fabeltastisch uit, maar je moet soms wel eerst 3 verschillende basisrecepten maken voordat je zo’n beeldschoon frambozentaartje met bretoens zanddeeg, gevuld met amandelcrème en banketbakkersroom, gedecoreerd met chocoladepuntjes op je bord hebt. En het zijn ook vrij veel letters, waarvan ik geen zin had om die allemaal over te typen. Derhalve vandaag een ultrakort en simpel gerecht van koekjes waar ik zelf dol op ben, en die ik tot mijn vreugde ook in dit boek tegenkwam: kattetongen.

Nodig:
125 g zachte boter
125 g suiker
vanille*
snufje zout
2 eieren
150 g gezeefde bloem.

En met deze stap-voor-stapfoto’s komen jullie er zelf wel uit hè?

Ach, vooruit, toch maar even de tekst:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop de boter luchtig met suiker, vanille en zout. Roer de eieren er geleidelijk door. Spatel de gezeefde bloem kort door het beslag. Spuit het beslag in staafje van ongeveer 6 cm op bakplaten belegd met een bakmatje met antiaanbaklaag. Bak gaar in 8 à 10 minuten.

*) Aan de foto te zien worden er druppels vanille-extract gebruikt. Als je dat niet hebt, neem dan vanillesuiker (een zakje, of zelfgemaakt door een vanillestokje een tijdje te laten logeren in een pot suiker)

Dit recept komt zoals gezegd uit het boek Basic patisserie, lees hier mijn recensie.