Wereldgerecht Australië: Banana bread

banana bread

Dat banana bread waar ze in Australië (zie gisteren) zo dol op zijn is een soort cakeachtig brood (of broodachtige cake) op basis van, inderdaad, banaan. Angelsaksische thuisbakkers zijn altijd in de weer met dingen als baking soda, golden syrup en druppels… Lees verder »

 

Culinaire wereldreis (7): Australië

ayrsrock

Het staat al jarenlang bovenaan mijn verlanglijstje: Australië. Maar ja, te ver weg, dus andere reisbestemmingen gaan steevast voor. Jazeker, ik ben nog altijd op culinaire wereldreis. Denk je aan Australië, dan denk je aan kangoeroes, het Great Barrier Reef,… Lees verder »

 

Tip Nashville: Arnold’s

arnold's

Het ziet er niet uit, Arnold’s, ik waarschuw maar vast. Het eten niet en het interieur niet en het exterieur niet. Behalve muziek staat Nashville ook bekend om z’n ‘meat-and-threes’, oftewel restaurants gespecialiseerd in vlees met drie groentes. Al moet… Lees verder »

 

Tip Oostenrijk: Restaurant Saag

seerestaurant saag

In mijn jeugd ging ik jaar in jaar uit naar Karinthië in Oostenrijk, maar nu was ik er na vele jaren ineens weer op een Hugo-doordrenkt persreisje, en wel aan de Wörthersee. Ken je dat lied van de schöne blaue… Lees verder »

 

Wereldgerecht Turkije: Adana yogurtlu

adana yogurtlu

Heimwee naar Turkije (zie gisteren)? Dan wandel ik even naar de Turk om de hoek in mijn eigen stad voor yoghurt, tomaat, brood en lamsgehakt en maak ik het populaire snackgerecht adana yoğurtlu oftewel pittige lamskebab met yoghurt op knapperig brood…. Lees verder »

 

Culinaire wereldreis (6): Turkije

turkije granaatappelsap en thee

Het moet maar weer eens gezegd: iedereen in Nederland, van Appelscha tot Zierikzee, heeft recht op een Turkse buurtsupermarkt. Daar fleurt het leven namelijk enorm van op. Je vindt er verse vijgen en granaatappels, sappige dadels en smakelijk lamsgehakt. Emmertjes… Lees verder »