Recept Boerencake

boerenjongenscake

Een van de voordelen van mijn vak is dat ik voor allerlei smakelijke dingen gevraagd word. Zoals juryvoorzitter zijn bij een cakewedstrijd. Kijk, daar had ik in mijn jaren als administratief medewerkster nimmer van durven dromen. De bakcompetitie vond deze… Lees verder »

 

K met peren

Foto: RTVNH/ Jurgen van den Bos

Kom je dinsdagochtend 2 september ook peren plukken in het Noord-Hollandse Zwaagdijk? Het tv-programma NH Leeft (RTV Noord-Holland) organiseert een grote openbare plukkerij bij perenkweker Gerard Pronk die net als veel andere fruittelers met de gebakken peren zit omdat Rusland… Lees verder »

 

Margarine is geen boter

BluebandVerschGekarnd

Het moet echt weer even. Al heb ik het onderwerp al uitentreuren en naar mijn bescheiden mening glashelder uitgelegd (zoals hier), toch ontvang ik nog elke week mailtjes à la: “Als in je recept ‘klontje boter’ staat, wordt er dan… Lees verder »

 

Wereldgerecht Thailand: Pad Thai

padth

Thailandgangers moeten ‘m op elke straathoek zijn tegengekomen: pad thai. Zeg maar de bami goreng van Thailand (zie gisteren). Een supersnel wokgerecht waarbij de smaakbalans (zout, zoet, pittig en zuur) het verschil maakt tussen een heerlijk bordje en een laffe… Lees verder »

 

Culinaire wereldreis (8): Thailand

thailnd

Koh Samet, een restaurantje aan het strand. De tafels en stoelen staan pal langs de vloedlijn, een uitstalling van de prachtigste vissen en gamba’s ligt me toe te lachen, ach, wat kan er dan nog misgaan? Toch nog een hoop,… Lees verder »

 

Snijplank van Stadshout Kennemerland

snijplank (1)

Vrienden in Heemstede hadden een boom met een tuin, en die twee zaten elkaar in de weg. De boom trok aan het kortste eind, en moest weg. Maar zelf een boom omzagen, dat is geen doen, dus werd Stadshout Kennemerland… Lees verder »

 

Tip Nashville: Arnold’s

Het ziet er niet uit, Arnold’s, ik waarschuw maar vast. Het eten niet en het interieur niet en het exterieur niet. Behalve muziek staat Nashville ook bekend om z’n ‘meat-and-threes’, oftewel restaurants gespecialiseerd in vlees met drie groentes. Al moet… Lees verder »