Gratis en voor niks

gratis

Tijd voor een hartig woordje. Het besef wil bij sommige mensen maar niet doordringen dat ook in digitale tijden niet zomaar andermans tekst en beeld klakkeloos mag worden gekopieerd. ‘Het staat anders gewoon op internet hoor.’ Ik hoor het nog… Lees verder »

 

The Big Allotment Challenge

Big Allotment

Ook vanavond een moestuinprogramma op tv, maar heel andere koek dan Maartens Moestuin. De BBC is een nieuwe afvalrace begonnen die The Big Allotment Challenge heet. Engelser dan Engels. Negen duo’s (echtparen, moeder-dochter, collega’s, wat al niet) hebben allemaal een… Lees verder »

 

Maartens moestuin

maartens moestuin

Eindelijk weer eens een programma op de vaderlandse tv waar een kooklustig mens voor thuisblijft. Maartens moestuin is een genot om naar te kijken. Het onderwerp (moestuin) is hip, het programma is dat niet. De rust is een verademing, er… Lees verder »

 

Recept: Gevulde eitjes

Denk Pasen, denk eieren. Tijdens de paasdagen eten Nederlanders 35 miljoen eieren, wat neerkomt op gemiddeld twee per persoon, oftewel voor elke paasdag één. Dat klinkt dan ineens weer helemaal niet zo vermeldenswaardig. Normaalgesproken ligt onze vaderlandse eierconsumptie ook op… Lees verder »

 

Recept Chocoladetaart voor Pasen

paastaart

Zullen we ‘m weer eens doen? Jaaa, we doen het gewoon. Mijn vrolijke paastaart met advocaatroom mag één keer per jaar uit de kast, en nu lijkt me wel het moment. Hij stond ooit in mijn inmiddels finaal uitverkochte boek Alles uit… Lees verder »

 

Bosch Tassimo

bosch tassimo

Doe. Het. Niet. Er is weer eens zo’n apparaat dat met veel tamtam op de markt wordt gebracht: de Bosch Tassimo. Als ik het goed begrijp een aanval op Nespresso en Senseo tegelijk. Je kunt er thuis – met één… Lees verder »

 

Recept Italiaanse wraps

Laten we wel wezen, wraps zijn vaak van die kartonnen dingen. Als lunch steevast te koud geserveerd met die onvermijdelijke zalm erin. En warm altijd en eeuwig op z’n Mexicaans. Uit een pakje: Honig mix voor Mexicaanse wraps: Groenten (tomaat 23%,… Lees verder »

 

BbyB chocolade

Een van de voordelen van culischrijfster zijn, is dat je nogal eens wat krijgt opgestuurd in natura. Zoals deze intrigerend grote doos. Daarin zat weer een klein doosje. En weer daarin weer vijf nog kleinere, als een soort luciferdoosjes. Alleen… Lees verder »