Kookboek: Mag ik nog een hapje?

Ik weet niet wat ik irritanter vind: kinderen die niks lusten of moeders die kirren dat hún kind álles eet, van […]

Spreek Smakelijk: vertrouwenscrisis tussen consument en industrie

Minder dan de helft van de Nederlanders gelooft dat de voedingsindustrie de waarheid spreekt. Dat heb ik niet uit mijn […]

Koningsdagkoeken

Koningsdag wordt dit jaar een bitter koude aangelegenheid, voorspelt De Bilt. Dat vraagt om koek en zopie. Oranje koek, uiteraard. […]

Recept Pitabroodjes

Ik krijg vaak de vraag waar de grens ligt. Wat zijn ‘pakjes en zakjes’ en wat niet? Het antwoord is […]

Moederdagkookboekkadotip

Moederdag nadert weer, op zondag 8 mei. Wat o wat geef je de liefste moeder van de hele wereld die […]

Falafel uit de oven

Hee, roept de oplettende lezer, heb je niet al eens een recept gedaan met falafel in je antipakjesrubriek in Trouw? […]

American pancakes met eigen wei

Ik schreef al eerder dat je het overblijfsel van de doe-het-zelfboter niet moet weggooien. De wei (want zo heet het) […]

Recept zelfgemaakte boter

Laatst werd ik benaderd door een Engels productontwikkelingsbureau voor advies. Waarover? Over “plant-based foods, plant-based nutrition, plant-based cooking and/or diets, […]

Recept Bloem van brioche

Jaren geleden, aan het begin van mijn zoals u ziet inmiddels glorieuze culinaire carrière, pakte ik alles aan wat op […]

Sugarsnaps anders-dan-anders

We moeten meer groente eten, heus, echt, het moet, voor onze eigen bestwil. Maar groente altijd maar weer in een […]