Culinaire wereldreis (4): Sri Lanka

markt

Ik hou van een bordje curry, raak nog steeds niet uitgekeken op ‘Slumdog Millionaire’, heb het oeuvre van Salman Rushdie stukgelezen, kan alle liedjes uit de Bollywoodfilm ‘Lagaan’ meezingen, zij het fonetisch, zou best bejaard willen wezen in The Best… Lees verder »

 

Twist ’n Sparkle bubbelfles

twist 'n sparkle isi

Ik was ‘m bijna vergeten. Het hele jaar lag hij werkloos achterin de kast, terwijl ik er vorige zomer zo’n lol mee heb gehad. Gelukkig vond ik hem weer. Ik heb het over de Twist ’n Sparkle, kort samengevat de… Lees verder »

 

Tip Verona: Osteria da Ugo

osteria da ugo

Deze restauranttip is niet van mezelf maar van Antoinette (van het blog Italiaans eten met Antoinette). Zij woont in Verona, en laat ik daar nou net vorig jaar om deze tijd naartoe willen. Helaas zat zij op dat moment net… Lees verder »

 

Wereldgerecht Peru: Papas rellenas

papas rellenas

Het lekkerste aardappelgerecht dat ik ken uit Peru (zie gisteren) zijn de papas rellenas. Feitelijk niet meer dan een soort snack: smeuïge aardappelpuree gevuld met lekker hartig gehakt, en dat alles geboetseerd in de vorm van een aardappel en gefrituurd… Lees verder »

 

Culinaire wereldreis (3): Peru

peru

Nou breekt mijn klomp. De Peruaanse keuken is ineens hip, hot en happening. Dat was wel anders toen ik er midden jaren negentig doorheen reisde. Niks geen culinaire wereldreis, toen was het eten weinig vermeldenswaardig. Met uitzondering van de memorabele… Lees verder »

 

Tip Shanghai: xiaolongbao

xialongbao

Een echte must-do in Shanghai is xiaolongbao eten. Je spreekt het uit als ‘sjauwlongbauw’, en dan nog is het maar de vraag of je het goed doet, want het luistert nauw, dat Chinees. Het lijkt op iets tussen een dumpling… Lees verder »

 

Eetbare bloemen

Mijn doorgeschoten smulbalkon heeft één voordeel: het ziet er heel gezellig uit, met al die bloemetjes. En je kunt ze nog opeten ook. Zelfs de radijs kreeg dit jaar bloemetjes, gek genoeg zowel witte als roze. Ook die worden gewoon… Lees verder »