Kaiserschmarrn

Het is weer wintersportseizoen, en dan regent het automatisch verzoekjes voor een recept voor Kaiserschmarrn. Dat komt goed uit, want […]

Recept Cake van adukibonen

2016 mag dan een heel jaar lang het jaar van de bonen zijn, zelf hou ik het voorlopig eerst maar […]

Fortune cookies voor Chinees Nieuwjaar

Vandaag, 8 februari vieren de Chinezen dat het Jaar van de Aap is aangebroken. Misschien hét moment om eindelijk eens […]

Familierecept: Ragout

Eigenlijk twijfelde ik nog geen seconde over het recept uit het gisteren besproken boek Familierecepten. Schrijver Felix Wilbrink is zó […]

Kookboek Familierecepten

Koken moet je leren. Een kwestie van eerst de boel een beetje afkijken en daarna gewoon maar ergens beginnen. Dat […]

Food design: ons eten van morgen

Gisteren was ik een dagje bij de eindejaarsstudenten Food Technology en Food Innovation (voorheen Food Design) van de HAS Hogeschool […]

Recept van de dag: gehakt met bloemkool

Woensdag gehaktdag: vroeger was daar een reden voor, maar tegenwoordig is het net zo makkelijk elke dag gehaktdag. Gehakt staat […]

Smaak en Het Nieuwe Proefboek

Als er tegelijkertijd twee boeken verschijnen over proeven, dan wrijft de vakidioot zich natuurlijk in de handjes. Een dubbelrecensie. Boek […]

Recept Mug cake – maar dan heel anders

Cake in a mug of mug cake uit de magnetron. Het bestaat al veel langer dan je denkt, maar ondanks […]

Eten bij Sidney Schutte in het Waldorf Astoria

Kijk, als je dag in dag uit zelf thuis kookt zonder pakjes en zakjes, dan wil je er af en […]